Nieuws voor alumni

UGent neemt deel aan Belgische economische missie naar Japan

Van 4 tot 9 december 2022 neemt een UGent-delegatie deel aan de Belgische economische missie naar Japan. Met meer dan 570 deelnemers is dit een van de grootste economische missies naar Azië die vanuit Brussel vertrekt.

Lees verder...

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden enkele UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

UGent op Dag van de Wetenschap: 27/11/2022

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren. De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 49e editie van het festival, van 11 tot 22 oktober 2022.

Lees verder...

Rectorale rede opening academiejaar 2022-2023

Lees verder...

Win een prijs met je thesis

Een bachelor- of masterproef bezorgt je niet enkel een diploma, je kan er ook een prijs mee winnen.

Lees verder...

Sibel Ügdüler wint de Eos Pipet 2022

UGent-scheikundige Sibel Ügdüler (31) ontwikkelt methodes om plasticverpakkingen goedkoper en kwalitatiever te recyclen. Haar meer dan ooit actuele onderzoek werd gisteravond bekroond met de Eos Pipet i.s.m. de Jonge Academie.

Lees verder...

ThesisThread: Twitter-competitie wetenschapscommunicatie

Vlaamse universiteiten dagen doctorandi uit om hun doctoraatsonderzoek uit te leggen in een Twitter-draadje

Lees verder...

UGent-onderzoeker krijgt ERC Proof of Concept Grant

UGent-onderzoeker Mo Lamkanfi wint een ERC Proof of Concept Grant. Met deze grant wilt hij nieuwe ontstekingsremmers identificeren die o.a. kunnen gebruikt worden bij jicht, atherosclerose, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en MS.

Lees verder...

UGent-onderzoeker in Nature Career Q&A

Bioloog Kay Van Damme probeert tijdens de burgeroorlog in Jemen uitstervende planten en dieren te redden. Het gerenommeerde vakblad Nature kwam Kay's onderzoek op het spoor, en interviewde hem voor een inspirerende 'Career Q&A'.

Lees verder...

UGent blijft eerste Belgische universiteit in de Academic Ranking of World Universities

De Universiteit Gent blijft de hoogst gerangschikte Belgische universiteit in de Academic Ranking of World Universities. De UGent staat dit jaar op de 74e plaats in deze rangschikking van meer dan 2500 onderzoeksinstellingen van over de hele wereld.

Lees verder...

Persuitnodiging: UGent-proffen voor de klas van zomerschool in Brugse Poort

Van 15 tot 26 augustus laten UGent-onderzoekers in de Brugse Poort 30 jongeren (10–14 jaar) spelenderwijs kennismaken met STEM en taal tijdens de zomerschool ‘De toekomst is van ons’. Op maandag 15 augustus kan de pers een kijkje komen nemen.

Lees verder...

Open Hiring® getest en goedgekeurd in Vlaanderen: een vaste job zonder sollicitatiegesprek

Divergent-UGent heeft samen met haar partners onderzocht of Open Hiring® -een job zonder sollicitatiegesprek of cv- toepasbaar is op de Vlaamse arbeidsmarkt. De resultaten blijken positief voor zowel werknemers als werkgevers.

Lees verder...

Eiwitten uit microbiële fermentatie krijgen boost met The ProteInn Club

Het nieuwe innovatieplatform ‘The ProteInn Club' van de UGent, CAPTURE, ILVO en de pilootfaciliteit Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) werkt rond eiwitten gemaakt via fermentatie-gebaseerde productieprocessen.

Lees verder...

Inschakelingsuitkeringen voor jongeren schrappen werkt niet

Jongeren hebben één jaar na hun studies recht op een uitkering. Doel ervan is hen aanzetten om werk te zoeken en om de school niet vroegtijdig te verlaten. Onderzoekers van de UGent en UCLouvain gingen na of dit doel waargemaakt wordt.

Lees verder...

UGent bevestigt expertise in energietransitie met 9 nieuwe projecten

UGent is projectleider of partner in maar liefst 9 van de 20 projecten van het jongste Energietransitiefonds en haalt hiermee meer dan 5 miljoen euro binnen voor onderzoek.

Lees verder...

Stamcelbiologen ontrafelen regulatie van placentacellen

Een internationaal team van onderzoekers van KU Leuven, Babraham Institute, Radboud Universiteit, UGent en IMBA ontdekten dat het proteïne PRC2 een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de uiteindelijke functie van embryonale cellen.

Lees verder...