Nieuws voor alumni

UGent blijft eerste Belgische universiteit in de Academic Ranking of World Universities

De Universiteit Gent blijft de hoogst gerangschikte Belgische universiteit in de Academic Ranking of World Universities. De UGent staat dit jaar op de 74e plaats in deze rangschikking van meer dan 2500 onderzoeksinstellingen van over de hele wereld.

Lees verder...

Persuitnodiging: UGent-proffen voor de klas van zomerschool in Brugse Poort

Van 15 tot 26 augustus laten UGent-onderzoekers in de Brugse Poort 30 jongeren (10–14 jaar) spelenderwijs kennismaken met STEM en taal tijdens de zomerschool ‘De toekomst is van ons’. Op maandag 15 augustus kan de pers een kijkje komen nemen.

Lees verder...

Open Hiring® getest en goedgekeurd in Vlaanderen: een vaste job zonder sollicitatiegesprek

Divergent-UGent heeft samen met haar partners onderzocht of Open Hiring® -een job zonder sollicitatiegesprek of cv- toepasbaar is op de Vlaamse arbeidsmarkt. De resultaten blijken positief voor zowel werknemers als werkgevers.

Lees verder...

Eiwitten uit microbiële fermentatie krijgen boost met The ProteInn Club

Het nieuwe innovatieplatform ‘The ProteInn Club' van de UGent, CAPTURE, ILVO en de pilootfaciliteit Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) werkt rond eiwitten gemaakt via fermentatie-gebaseerde productieprocessen.

Lees verder...

Inschakelingsuitkeringen voor jongeren schrappen werkt niet

Jongeren hebben één jaar na hun studies recht op een uitkering. Doel ervan is hen aanzetten om werk te zoeken en om de school niet vroegtijdig te verlaten. Onderzoekers van de UGent en UCLouvain gingen na of dit doel waargemaakt wordt.

Lees verder...

UGent bevestigt expertise in energietransitie met 9 nieuwe projecten

UGent is projectleider of partner in maar liefst 9 van de 20 projecten van het jongste Energietransitiefonds en haalt hiermee meer dan 5 miljoen euro binnen voor onderzoek.

Lees verder...

Stamcelbiologen ontrafelen regulatie van placentacellen

Een internationaal team van onderzoekers van KU Leuven, Babraham Institute, Radboud Universiteit, UGent en IMBA ontdekten dat het proteïne PRC2 een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de uiteindelijke functie van embryonale cellen.

Lees verder...

Minder baby's met te laag geboortegewicht dankzij voedingssupplement

UGent-onderzoek in Burkina Faso: verrijkte voedingssupplementen helpen vrouwen een gezonder kind ter wereld te brengen.

Lees verder...

UGent'ers vallen in de prijzen voor hun uitmuntende wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden tien UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Marleen Temmerman erelid van de American Academy of Arts and Sciences

Als pas de derde Belg ooit is professor Temmerman uitgenodigd om internationaal erelid te worden van de American Academy of Arts and Sciences.

Lees verder...

EU-financiering voor project dat streeft naar gepersonaliseerde behandeling depressie

UGent vormt samen met andere instellingen een internationaal consortium om een technologische doorbraak te realiseren naar gepersonaliseerde behandeling van depressie

Lees verder...

UGent en KU Leuven lanceren postgraduaat Smart Operations and Maintenance in Industry

Vanaf academiejaar 2022-2023 organiseren de UGent en KU Leuven het nieuwe postgraduaat Smart Operations and Maintenance in Industry, een opleiding voor ingenieurs die de transformatie naar Industrie 4.0 waar willen maken.

Lees verder...

Drie UGent'ers genomineerd voor prijs meest belovende onderzoeker 2022

Wie is dé beloftevolle jonge onderzoeker van Vlaanderen? Eos maakte vijf laureaten bekend die strijden om de Eos Pipet. Stem nu een UGent'er naar de publieksprijs!

Lees verder...

Europa investeert in innovatief UGent-onderzoek naar vroege opsporing en behandeling van gehoorschade

Met een Transition Grant van de European Innovation Council (EIC) hoopt UGent-onderzoeker Sarah Verhulst dankzij artificiële intelligentie een nieuw type hoorapparaat te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Lees verder...

GUM opent expo 'Phallus. Norm & Vorm.'

Op 24 maart opent in het GUM (Gents Universiteitsmuseum) de opvallende expo 'Phallus. Norm & Vorm.'. De expo belooft veel clichés te doorbreken over geslacht, gender, wetenschap en normen.

Lees verder...

UGent'ers ontvangen ERC Consolidator Grant

Vier UGent-onderzoekers krijgen een ERC Consolidator Grant. Met deze belangrijke Europese onderzoeksbeurs kunnen zij hun grensverleggend onderzoek verderzetten.

Lees verder...

Frans Timmermans wordt eredoctor aan de UGent

Op Dies Natalis, dit jaar op 18 maart, reikt de UGent een institutioneel eredoctoraat wegens maatschappelijke verdiensten uit aan Frans Timmermans. Daarnaast kent de UGent zes eredoctoraten toe wegens wetenschappelijke verdiensten.

Lees verder...

Vier eredoctoren delen hun inzichten tijdens publieke lezingen

Naar aanleiding van Dies Natalis 2022 reikt de UGent 7 eredoctoraten uit. Vier eredoctoren geven in aanloop naar Dies Natalis - op woensdag 16 en donderdag 17 maart - een publieke lezing, waarin ze graag hun expertise en inzichten delen.

Lees verder...

Steven Van Gucht is de eerste UGent-alumnus van het jaar

Hij speelt een onwaarschijnlijk belangrijke rol in de bestrijding van de coronapandemie en is niet meer weg te slaan uit de media. En nu mag Steven Van Gucht zichzelf de allereerste UGent-alumnus van het jaar noemen.

Lees verder...

Starting Grants voor UGent-onderzoekers

UGent-onderzoekers Kim Calders (links) en Thomas Mertens (rechts) ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...