Universiteit Gent

NL | EN
Om als één van de beste universiteiten ter wereld aan baanbrekend onderzoek te doen, hebben we naast onze ambitie ook heel wat middelen nodig. Steun daarom de UGent en maak het verschil.
Andere Projecten
Het mysterie verder ontrafelen

Met uw steun kunnen we het mysterie verder ontrafelen

Er is een lange weg afgelegd sinds het HIV-virus in 1981 “ontdekt” werd.

Door de dagelijkse inname van medicatie is de levensverwachting van de patiënten sterk gestegenen.
Het perspectief is niet langer sterven aan HIV, maar leven met HIV.

De huidige medicatie kan echter de ziekte enkel onderdrukken, maar recente ontwikkelingen in het HIV-onderzoek suggereren dat het haalbaar moet zijn om van een HIV-besmetting te genezen.

Binnen de Universiteit Gent zal dat onderzoek er in de eerste plaats in bestaan het resterende HIV-virus (viraal reservoir) beter in kaart te brengen. Op basis van die onderzoeken zullen nieuwe innovatieve therapeutische scenario’s uitgewerkt, uitgetest en geëvalueerd worden. Dat gebeurt o.a. in de HIV-researchafdeling van professor Linos Vandekerckhove aan de UGent.

Iedereen kan ons steunen: particulieren, verenigingen en bedrijven kunnen elk hun steentje bijdragen aan ons onderzoek. Dit kan op verschillende manieren:

- Via een eenvoudige gift

U kan een gift aan HIV ontrafelen doen via overschrijving op IBAN: BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met als mededeling "HIV". Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal vrijstellingsattest. Wanneer u bijvoorbeeld 100 euro schenkt, recupereert u 45 euro van uw gift via uw personenbelasting.

- Via een voordelige gift in uw testament

De erfbelasting kan oplopen tot 65%. HIV-onderzoek aan de Universiteit Gent steunen én tegelijkertijd meer nalaten aan uw erfgenamen? Het kan. Het komt omdat de UGent minder erfbelasting betaalt. De overheid krijgt dus minder. De techniek van duo-legaat is perfect legaal. U kunt rekenen op 100% vertrouwelijkheid van de UGent schenkingsadviseurs.

- Via (de vervanging van) een cadeau

U viert uw 40ste verjaardag? Uw jubileum? Een geboorte- of pensioenfeest? U vindt dat u in uw leven al zoveel gekregen hebt dat een cadeau niet echt nodig is? Maar vrienden en familie willen toch iets geven. U kan daarom vragen om een gift aan het HIV ontrafelen te doen. Wedden dat het ook voor de gever aangenaam is om u dat cadeau te geven en HIV-onderzoek te ondersteunen?

Ook bij een minder leuke gebeurtenis als een begrafenis is het een mooi eerbetoon om een stukje grensverleggend HIV-onderzoek te laten steunen. Kiest u voor deze manier van steunen? Neem dan zeker op voorhand contact op met de cel Fondsenwerving. U wordt graag en snel geholpen met de praktische uitwerking.

- Grenzen verleggen via uw tijd of netwerk

U kent mensen. En die kennen weer een hoop mensen. En zo komen we via u misschien bij die persoon uit met een hart voor het HIV-onderzoek waar we geld voor nodig hebben.
Of u organiseert een event ten voordele van HIV-onderzoek? Een concert of een fundraisingdiner, een loop- of fietstocht? Een netwerkavond voor uw relaties? Deze initiatieven zijn broodnodig. De cel Fondsenwerving luistert graag naar uw ideeën. Of we inspireren u met opties waar u zelf misschien nog niet aan dacht.

Meer informatie over schenken? Contacteer Universiteitsfonds@UGent.be of 09/264 83 31.

http://www.hivontrafelen.be/ waar u ook meer leest over het jaarlijkse fundraisingevent MAFF (Music, Arts, Fashion, Food).

AGENDA
Nog geen events gepland.