Vrijstellingen aanvragen in de opleiding Revaki

Neem de informatie over vrijstellingen eerst goed door vooraleer je een aanvraagprocedure opstart!

Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen

  • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste en/of tweede en/of derde bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht  met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
  • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.

Bewegings- en Sportwetenschappen

  • Ik behaalde een masterdiploma in de Bewegings- en Sportwetenschappen aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Je kan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie doorlopen met studieduurverkorting. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Fysiotherapie (NL)

  • Ik behaalde een diploma Fysiotherapie aan een Nederlandse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan een andere onderwijsinstelling

  • Ik heb nog geen bachelor in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie behaald aan een andere onderwijsinstelling en wens over te stappen naar de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Deze overstap wordt sterk afgeraden. Neem steeds contact op met een trajectbegeleider.
  • Ik heb een bachelor in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie behaald aan een andere onderwijsinstelling en wens de master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie te volgen aan de UGent. Er wordt aangeraden om deze overstap te maken na het voltooien van eerste master. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie.

Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie: andere afstudeerrichting

  • Ik behaalde nog geen masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en wens te veranderen van afstudeerrichting. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie.
  • Ik behaalde een masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan een Vlaamse onderwijsinstelling en wens een bijkomend masterdiploma Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie te behalen in een andere afstudeerrichting. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Overstap vanuit een andere opleiding

Indien jouw opleiding niet in bovenstaande lijst voorkwam dan dien je volgende procedure te doorlopen om vrijstellingen aan te vragen.

Contact

Vrijstellingen.ge@ugent.be