Schone Week 2022

De jaarlijkse project week van de vakgroep Kunst-, Muziek-, & Theaterwetenschappen

Schone Week (Banner)

CONTACT!

Place to be

We ontmoeten elkaar van 28 maart 2022 tot 1 april 2022 in het Geeraard de Duivelsteen (centrum Gent)

Het Thema

Na een helse periode van lockdown naar lockdown, smachten we allemaal zo hard naar één ding … CONTACT !

En welk medium is het best geschikt om het CONTACT terug intens te beleven?  Juist ja, KUNST !

Tijdens de Schone Week verwarmen we ons een week lang aan intens CONTACT, CONTACT tussen studenten, onderzoekers, professoren, kunstenaars, en allerhande betrokkenen in de zó schone culturele en creatieve sector.

What is in it for you?

Tijdens de Schone Week worden alle lessen (binnen het vakgebied van de Kunstwetenschappen) opgeschort om studenten zoveel mogelijk de kans te geven om van het CONTACT te genieten. We verwachten daarom de participatie van alle studenten, van de eerste bachelor tot de master!

CONTACT in DRIE ACT(I)ES

CONTACT ACT(I)E #1 : een week lang WORKSHOPS, EXCURSIES, en EVENTS

Raadpleeg het volledige programma en schrijf je in.

Op de instagrampagina van @deschoneweek kan je de aanloop volgen. Wil je up to date blijven van de laatste nieuwtjes in het programma? Volg dan de facebookpagina van de schone week.

CONTACT ACT(I)E #2: een week lang OPEN PODIUM

In de krochten van het Duivelsteen ligt een geheimzinnige crypte verborgen. Een magische plaats waar de diepste vormen van creativiteit, verbeelding en reflectie kunnen botgevierd worden. De crypte staat een week lang ter beschikking van de studenten.
 
Speel je in een jazz-trio en wil je mede-studenten verblijen met een ongedwongen improvisatie, dan staat de crypte tot jullie beschikking. Heb je een verborgen talent als schilder, beeldhouwer of fotograaf, dan wil je je werk vast wel es delen met je medestudenten en professoren. Wil je reflecteren over een bepaald topic in de artistieke sfeer, juist ja, de crypte staat ter jullie beschikking!
 
Kom en participeer! Medestudenten, onderzoekers en proffen helpen je graag mee je creatieve actie te verwezenlijken.

CONTACT ACT(I)E #3: een week lang samen GEZELLIG ETEN en DRINKEN

Last but not least … scheppen, creëren, fantaseren en CONTACTEREN doe je niet met een lege maag. Daarom hebben we deze editie van de Schone Week uitzonderlijk veel aandacht besteed aan het culinaire. Kom ’s middags langs voor een soepje, spaghetti, curry of vol-au vent, en maak het gezellig, en leer elkaar kennen. ’s Avonds kunnen we samen genieten van een drankje aan de bar.

Schone Week