Nieuwsberichten

Gespreksavonden: Oekraïne, grensland?

De Humanities Academie van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte organiseert in februari en maart vier gespreksavonden rond Oekraïne.

Lees verder...

Twee alumni op shortlist de Boon voor literatuur

Op vrijdag 13 januari maakte Bent Van Looy tijdens een live uitzending van ‘Culture Club’ vanuit de Krook de shortlist van de Boon voor literatuur bekend. Twee LW-alumni haalden die shortlist: Tom Lanoye en Tülin Erkan.

Lees verder...

Prijs van de Vlaamse minister voor Wetenschapsbeleid voor Bruno De Wever

Bruno De Wever ontving de KVAB-prijs van de Minister voor Wetenschapsbeleid voor het leveren van een belangrijke bijdrage aan de vulgarisatie van de wetenschap.

Lees verder...

Expo ‘Pieter Pourbus, Master of Maps’ brengt 16e eeuws kustlandschap opnieuw tot leven

Vanaf 1 december kan je in het Groeningemuseum in Brugge de expo ‘Pieter Pourbus. Master of Maps’ bezoeken: een tijdelijke tentoonstelling rond het postdoc onderzoek van Jan Trachet (vakgroep Archeologie).

Lees verder...

UGent neemt deel aan Belgische economische missie naar Japan

Van 4 tot 9 december 2022 neemt een UGent-delegatie deel aan de Belgische economische missie naar Japan. Met meer dan 570 deelnemers is dit een van de grootste economische missies naar Azië die vanuit Brussel vertrekt.

Lees verder...

‘Luchtfoto 1914-1918’: ontdek het oorlogslandschap vanuit vogelperspectief

Meer dan 2.500 luchtfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog zijn nu beschikbaar op het geoportaal ‘Luchtfoto 1914-1918’, een project van o.a. de vakgroep Archeologie. Het portaal biedt een schat aan informatie over het landschap van ruim 100 jaar geleden.

Lees verder...

Tentoonstelling Albert Baertsoen in MSK met medewerking van onderzoekers René Vermeir en Stefan Huygebaert

Lees verder...

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden enkele UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Een studiekeuze maken?

Ben jij laatstejaars secundair en wil je volgend jaar starten aan de universiteit? Een studiekeuze maken, hoe begin je eraan?

Lees verder...

Inaugurele rede curator Humanities Academie: 'Oekraïne, grensland?'

Op woensdag 5 oktober hield Johan de Boose in de Balzaal van de Vooruit zijn inaugurele rede als curator van de Humanities Academie voor het academiejaar 2022-23.

Lees verder...