Nieuw programma eerste bachelor Oost-Europese talen en culturen

In het academiejaar 2020-2021 starten we met een nieuw programma in de eerste bachelor Oost-Europese talen en culturen. Ook in het tweede en derde jaar veranderen een aantal zaken.

Lestabel eerste jaar

OPLEIDINGSONDERDEEL   SP SEM
Overzicht van de historische kritiek 3 1
Inleiding tot de voornaamste moderne literaturen 3 1
Inleiding tot taal- en tekststructuren 3 2
Visuele cultuur: Kunst in historische context 3 2
Inleiding tot de antropologie 3 2
Russisch I 10 1
Russisch II 10 2
Tweede taal, keuze uit:
  • Bosnisch/Kroatisch/Servisch I
  • Bulgaars I
  • Sloveens I
10 2
Geschiedenis van Rusland 5 1
Inleiding tot Oost-Europa 5 2
Geschiedenis van Zuidoost-Europa 5 1

Belangrijke wijzigingen t.o.v. het huidige programma (2019-2020)

  1. Naast Bulgaars of Bosnisch-Kroatisch-Servisch kan nu ook voor Sloveens gekozen worden als tweede Zuid-Slavische taal.
  2. In het eerste jaar wordt een nieuw inleidend vak geïntroduceerd: 'Inleiding tot Oost-Europa'. Het vak 'Moderne Russische cultuurgeschiedenis' verhuist naar het derde jaar bachelor.
  3. De minors zullen wijzigen: de nadruk ligt niet langer op de discipline maar op de regio waarmee de minor correspondeert en waarbij vakken uit verschillende disciplines kunnen worden gecombineerd. Een voorbeeld van een minor is de minor: 'Zuidoost-Europa in context', met focus op zowel politiek en maatschappij als economie en geschiedenis.
  4. Binnen de minors 'Zuidoost-Europa in context' en 'Rusland in context' kunnen de studenten een zomercursus als keuzevak opnemen.
  5. Een heel aantal vakken krijgt een ander aantal studiepunten.
  6. In het derde jaar wordt het buitenlandsemester groter omdat studenten een study-abroad-project (SALSA) opnemen waarbij zij in het buitenland een taal- en actualiteitsopdracht in de doeltaal uitvoeren met begeleiding vanuit Gent. Het doel is om de immersie in de doeltaal doeltreffender te maken.

Vanaf maart vind je het nieuwe programma via studiekiezer.ugent.be