Happening 'Patrick Modiano in veelvoud. Een muzikale boekvoorstelling van Chevreuse'

Alumni , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
11-10-2022 van 19:30 tot 21:00
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Door wie
Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie in samenwerking met CLIV, Universiteit Antwerpen, Bibliotheek De Krook, boekhandel Limerick, Gent Leest
Francis.Mus@UGent.be

Boekvoorstelling van Chevreuse van Patrick Modiano. Interview met vertaler M. Elzinga, introductie door Francis Mus en Isa Van Acker, met livemuziek.

Chevreuse de nieuwste roman van Patrick Modiano, werd vorig jaar lovend onthaald in Frankrijk en verschijnt op 4 oktober bij uitgeverij Querido in Nederlandse vertaling. In Vlaanderen en Nederland geldt de Franse Nobelprijswinnaar al jaren als geheimtip en kent hij een trouwse schare fans.

Tijdens de feestelijke boekvoorstelling belichten we niet alleen Modiano's literaire oeuvre, maar ook zijn muzikale werk. Bekroond literair vertaler Marthe Elzinga geeft een inkijk in haar ervaring met de teksten van Modiano en een gelegenheidstrio brengt live een selectie van zijn chansons.