Lezing 'Sport als hefboom bij herstel van kanker'

Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
03-10-2022 van 19:30 tot 21:30
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Door wie
UGent-Leerstoel Frans Verheeke, Vakgroep Politieke Wetenschappen, Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen
Pascal.Delheye@UGent.be

Concrete toelichting van (para)medische aspecten in relatie tot sociale obstakels en kansen (met betrekking tot sport en bewegen bij kanker).

Na afloop van onze presentatie over sociaal-sportief werk op het congres van het Netwerk Lokaal Sportbeleid in Hasselt gaf een sportfunctionaris ons mee dat een bepaalde groep nog meer in de kou blijft staan, namelijk personen in armoede die worden geconfronteerd met kanker. "Nochtans zouden net zij het meest gebaat zijn bij sportbeoefening," beklemtoonde ze.

Goedele Adams gaf zo een straffe voorzet voor het thema van deze meeting. Haar presentatie wordt voorafgegaan door het pionierende praktijkonderzoek van Marie Crabbé, Vicky Van Stappen en Dimitri Vrancken (Arteveldehogeschool). Naast overzicht en inzicht reiken ze ook concrete instrumenten en handleidingen aan die zowel voor professionals als lotgenoten interessant kunnen zijn. Bij de bewustwording speelt ook de adviserend arts een cruciale rol. Dr. Christophe Heylbroeck (adviserend arts bij CM) zal daar dieper op ingaan.

gratis toegang!

Registreer online