Lezing 'Meeting #11: Sporten in/tegen armoede'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
06-03-2023 van 19:00 tot 21:30
Waar
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
UGent-Leerstoel Frans Verheeke - De Toekomst van de Sport, Vakgroep Politieke Wetenschappen, Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen
Contact
Pascal.Delheye@UGent.be
Website
https://www.detoekomstvandesport.be

Tijdens Meeting #11 wordt gefocust op sporten in/tegen armoede. De complexiteit wordt geduid en protagonisten uit het veld krijgen het woord.

Hoewel de merk/materiaalgevoeligheid binnen de sportwereld personen in armoede kan afschrikken of extra stigmatiseren, biedt sport ook kansen om armoede te boven te komen.

Vanuit het Netwerk Tegen Armoede zal de complexiteit van armoede eerst breed worden geduid. Vervolgens gaat Lien De Bruycker dieper in op de warme aanpak van sociaal-sportieve organisaties die zich inzetten voor personen in armoede. In een steeds harder wordend neoliberaal klimaat worden die organisaties soms getroffen door precariteit. Hoe kunnen sociaal-sportieve werkingen die een gratis aanbod voorzien voor personen in armoede zelf overleven in een conjunctuur van slinkende budgetten? Gelukkig worden er ook nog steeds hartverwarmende publieke initiatieven opgestart. Alain Simon licht Second Serve toe, een pionierend circulair initiatief in Tongeren dat inmiddels ook elders in Vlaanderen navolging kreeg.

Toegang is gratis.

Registreer online