Meewerken aan het Lichtfestival 2018

Toon jouw onderzoek aan meer dan 50.000 bezoekers op het Lichtfestival Gent 2018!

Lichtfestival

In 2015 bezochten tijdens het lichtfestival ca. 50.000 personen de UGent-demo’s rond licht in het Ufo. Voor de volgende vijfdaagse editie, van 31 januari tot 4 februari 2018, wil de UGent deze unieke samenwerking graag verderzetten en versterken.

We zoeken hiervoor onderzoekers wiens onderzoek raakpunten vertoont met ‘licht’, en die graag willen laten zien wat er uit dat onderzoek te leren is, waarom ze er enthousiast over zijn, wat je ermee kan doen, en/of hoe ingenieus ze bij hun onderzoek gebruik maken van het fenomeen licht.

Mogelijke manieren hiervoor zijn bijvoorbeeld een demo/experiment (bij voorkeur in interactie met de bezoeker) of een videofilmpje, maar alle ideeën zijn welkom. Ook een lezing/debat zou in de marge van de avondactiviteiten een optie kunnen zijn.

Deze oproep staat open voor alle UGent-onderzoekers ongeacht discipline. Op basis van de inzendingen zullen we proberen een thema/invalshoek vast te leggen.

De selectie van deelnemers zal afhangen van

  • de inpasbaarheid in dit thema
  • de haalbaarheid
  • de helderheid en relevantie van de boodschap
  • de mate waarin onderwerp/aanpak een groot publiek zal aanspreken

Denk gerust groot/spectaculair/ambitieus: we geloven dat een aantrekkelijke verpakking geen afbreuk hoeft te doen aan de onderliggende boodschap of kwaliteit – wel integendeel!

Geïnteresseerd? Beschrijf in maximum één bladzijde tekst (minder mag ook) en eventueel tekeningen/schema’s welke boodschap je wil brengen, en hoe dat (eventueel) verband houdt met je onderzoek. Idealiter heb je ook al een idee van hoe je dit zou kunnen aanpakken en hoeveel dat zou kosten (we kunnen een budget voorzien).

Wil je onderzoek (ook) graag met een filmpje voorstellen? Stuur ons dan een eenvoudig zelfgemaakt filmpje van max. drie minuten zodat we je alvast eens aan het werk kunnen zien. We selecteren daaruit enkele onderzoekers met wie we samen een meer professioneel filmpje zullen maken.