Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen

Contactgegevens

Henri Dunantlaan 2
9000 Gent
Bekijk in Google Maps
09 264 63 50
ppw_bib@UGent.be

bibliotheek
ma 08-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
di 09-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
wo 10-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
do 11-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
vr 12-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
za 13-aug.-2022 -
zo 14-aug.-2022 -
ma 15-aug.-2022 - OLV Hemelvaart
di 16-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
wo 17-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
do 18-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
vr 19-aug.-2022 - Gesloten wegens werken
za 20-aug.-2022 -
zo 21-aug.-2022 -
De bibliotheek is wegens renovatiewerken gesloten van 27 juni tot 26 september. Het blijft mogelijk om scans en boeken aan te vragen via lib.ugent.be. Je kan boeken ophalen op afspraak. Boeken terugbrengen kan via de inleverbox naast de ingang van de bibliotheek. Die is toegankelijk tijdens de openingsuren van de faculteit (doorgaans 07:00 - 19:00). De studieruimte (eerste verdieping) zal sluiten op 1 juli.

Zoeken in de collectie van de Universiteitsbibliotheek Gent: lib.ugent.be

Bib en studieruimte gesloten tot 26 septemberRenovatie

📕 De bibliotheek op het gelijkvloers en de studieruimte op de 1e verdieping zijn wegens renovatiewerken gesloten tot 26 september.

💻 Het blijft mogelijk om scans en boeken aan te vragen via lib.ugent.be. Je kan boeken ophalen op afspraak.

📚 Boeken terugbrengen kan via de inleverbox naast de ingang van de bibliotheek. Die is toegankelijk tijdens de openingsuren van de faculteit.

Coronamaatregelen in de bib vanaf 7 maart 2022

Op de studieplekken, ook in de bibliotheken, gelden de volgende maatregelen:

  • Mondmasker is niet langer verplicht. Een FFP2-mondmasker blijft wel aangeraden voor medisch kwetsbare personen.
  • Handhygiëne: we voorzien voldoende mogelijkheden om handen te wassen/ontsmetten.

Uiteraard houden we rekening met de coronacapaciteit die bepaalt hoeveel personen gelijktijdig aanwezig kunnen zijn in een lokaal. We ventileren maximaal en houden de CO2-meters in de gaten, zodat de 900ppm CO2 niet wordt overschreden.

Check zeker ook de coronamaatregelen aan de UGent voor het onderwijs in het tweede semester van academiejaar 2021-2022.

Yes we scan!Yes we scan!

Net dat ene hoofdstuk of artikel dringend nodig? Geen probleem!

Check eerst even of het online staat (bv. via Google Scholar), zo niet scannen we het graag voor je in. Je kan elk artikel en hoofdstuk; elke inhoudsopgave, index, glossary, bibliografie, referentielijst, e.d. uit onze print collectie online aanvragen via lib.ugent.be.

Zoek de titel van het tijdschrift of boek op en klik op 'Vraag scan van artikel' of 'Vraag scan van hoofdstuk'. Je kan in het elektronische aanvraagformulier verduidelijken wat je precies nodig hebt. We bezorgen je vervolgens met plezier de PDF.

Printen, kopiëren en scannenDenk na voor je print.

Printen, kopiëren en scannen is voor studenten enkel mogelijk met een UGent-kaart op de publieke multifunctionals. Je vindt ze in de inkomhal op het gelijkvloers en in de oefenruimte op de eerste verdieping.

Alle info hieromtrent is te vinden op https://helpdesk.ugent.be/publicrepro/student.php.

Printen via Athena is niet enkel via de publieke UGent-pc's mogelijk, maar ook via een persoonlijke laptop of pc. Je kan dus ook vanuit de les of van thuis uit printopdrachten geven.

De werkwijze is als volgt: Open je document via een toepassing in Athena (bv. Minerva, je voorkeurbrowser of File Explorer) en selecteer de 'Ricoh on pcounter' printer. Ga daarna op dezelfde kalenderdag naar de publieke multifunctional van je keuze en druk af zoals gewoonlijk.

Via de virtuele printer 'PDFCreator' kan je bestanden als PDF opslaan.

Geld op je account zetten om te printen en kopiëren kan via ugent.mynetpay.be. Je kan Epurse overigens ook gebruiken om te betalen in de studentenrestaurants en cafetaria's. Meer info over het gebruik van Epurse vind je op helpdesk.ugent.be/epurse.

Pinterest

Volg het bord met de meest recente aanwinsten geprinte tijdschriften in de Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen UGent op Pinterest.

Volg het bord met de nieuwste boeken in de Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen UGent op Pinterest.