Ortho-onderzoeksnamiddag

ortho-onderzoeksnamiddag 2020

De vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent nodigt u graag uit op vrijdag 11 september 2020 voor een online onderzoeksnamiddag met als thema:

“De orthopedagoog van de toekomst”

De onderzoeksnamiddag staat dit jaar in het teken van de recente beleidsontwikkelingen m.b.t. de erkenning van de ‘klinisch orthopedagoog’ als gezondheidszorgberoep en de implicaties ervan op de dagelijkse praktijk van orthopedagogen.

Voor wie?

Orthopedagogen, praktijkwerkers, studenten, docenten en onderzoekers die werken met kinderen, jongeren en volwassenen in kwetsbare situaties

Wanneer?

Vrijdagnamiddag 11 september 2020 vanaf 13.30 uur.

Waar?

Online.
Na inschrijving zal u enkele dagen voor de onderzoeksnamiddag een link ontvangen waarmee u de presentaties en de uitreiking van de masterproef "live" kan volgen.

Hoe inschrijven?

Inschrijven
Kostprijs: gratis

Vragen rond de studiedag?

Contacteer Sara Rowaert via:

Wat mag u verwachten?

13.30
Verwelkoming (Prof. dr. Wouter Vanderplasschen, voorzitter vakgroep Orthopedagogiek)

13.35
Het statuut van de klinisch orthopedagoog in België (prof. dr. Ilse Noens, KULeuven)

13.55
Is een tuchtprocedure geen cadeautje voor de orthopedagoog? (prof. dr. Xavier Moonen, Universiteit Amsterdam & Zuyd Hogeschool Heerlen)

14.15
Bekendmaking winnaar 2de masterproefprijs 'prof. dr. Eric Broekaert'

14.20
Korte voorstelling van het winnende masterproefonderzoek

14.30
Panelgesprek en interactieve chat:  "Reflecties over de orthopedagoog van de toekomst" met o.a. Ilse Noens (hoogleraar Gezins- en Orthopedagogiek, KULeuven), Stijn Vandevelde (hoofddocent Orthopedagogiek, UGent), Johan Vermeeren (voorzitter VVO en algemeen directeur Monnikenheide), Leen De Neve (PC Dr Guislain - Outreach De Steiger-De Meander), Mieke Autrique (Mikado-praktijk) en Vincent Ronse-De Craene (student 2e master Klinische Orthopedagogiek en Disability Studies 2019-2020)

15.30
Einde

 

logo Gompel en Scavina