Aanbod voor scholen

Educatief aanbod voor leerlingen en leerkrachten

De UGent is een boeiende en creatieve omgeving die we graag delen met leerlingen en leerkrachten! We organiseren workshops, nascholingen en educatieve pakketten voor leerlingen en leerkrachten van het basis- en secundair onderwijs.

Nieuwsbrief voor onderwijsprofessionals

Onderwijsprofessional uit het basis- of secundair onderwijs? Ontvang het laatste nieuws over wat er aan de UGent beweegt op het vlak van onderwijs (nascholingen, onderwijsonderzoek, initiatieven voor studiekiezers, wetenschapswedstrijden, onderwijstools etc. ).

Infosessie op school

Nood aan info over de structuur van het hoger onderwijs, studiekeuze, oriëntering, studeervaardigheden … ? Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden voor een infosessie op school (thema, doelgroep, context etc. ). 

Klasbezoek aan de afdeling Studieadvies

Interesse om met de klas de afdeling Studieadvies te bezoeken? We informeren laatstejaarsleerlingen over de overstap van secundair naar hoger onderwijs en gaan in dialoog over hun studiekeuze. In de infotheek kunnen ze de cursussen van het 1e jaar van alle bacheloropleidingen inkijken.

SIMON

SIMON is een gratis studiekeuze-instrument dat onmiddellijk feedback geeft over welke academische én professionele opleidingen aansluiten bij de interesses en vaardigheden van studiekiezers.

Honoursaanbod voor leerlingen secundair onderwijs

Met dit aanbod voor leerlingen uit het secundair onderwijs richt de UGent zich tot gemotiveerde en getalenteerde leerlingen die naast hun curriculum in het secundair onderwijs ruimte hebben om één of meerdere vakken uit het eerste bachelorjaar van een UGent-opleiding te volgen.