Prof. dr. Wim Hardyns haalt prestigieuze ERC Grant naar Gent

Foto Wim Hardyns (vergrote weergave)

Foto Wim Hardyns

(01-02-2023) Na een zeer grondige evaluatie en selectie uit meer dan 2200 aanvragen heeft de Europese Commissie een prestigieuze ERC Consolidator Grant toegekend aan Prof. Dr. Wim Hardyns.

Een ERC Grant is de hoogste individuele financiering die men in Europa kan krijgen en wordt toegekend aan toponderzoekers, ongeacht hun nationaliteit, voor de uitvoering van een grensverleggend, high-risk/high-gain onderzoeksproject aan een Europese instelling, voor de duur van 5 jaar.

Met een ERC-subsidie kunnen complexe onderzoeksvragen met een conceptuele risicofactor worden aangepakt. Excellentie is het enige beoordelingscriterium, zowel voor het project als voor de hoofdonderzoeker (PI). Met deze subsidie kunnen gevestigde onderzoekers hun eigen onderzoeksteam consolideren.

Deze Grant zal Prof. Dr. Wim Hardyns toelaten om de komende vijf jaar zijn onderzoek binnen het domein big data & crime, en meer specifiek big data policing/predictive policing, op grote schaal verder uit te bouwen in Europa, waarbij nauw zal worden samengewerkt met publieke en private stakeholders. Zijn onderzoeksteam zal worden versterkt met een groep van criminologen, statistici, experts in privacy en mensenrechten, economen en computerwetenschappers.

De voorbije zestien jaar heeft Prof. Dr. Wim Hardyns, samen met zijn dichtste collega’s en team van onderzoekers aan de UGent, een zeer sterke reputatie uitgebouwd binnen dit criminologisch vakgebied, zowel nationaal als internationaal. Deze Grant is de bekroning van zijn werk tot dusver en geeft hem de mogelijkheid wetenschappelijke, maatschappelijke en socio-economische impact op een internationaal niveau te genereren.

Ontdek wie de andere vijf UGent'ers zijn die een ERC Consolidator Grant ontvangen