Hans Van Eetvelde wint de "JEO Award for Young Researcher in Basic Science"

(21-02-2022)

Deze prijs ter waarde van 1500 euro wordt om de twee jaar toegekend aan een onderzoeker jonger dan 40 jaar die in de afgelopen twee jaar als eerste auteur een artikel heeft gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift JEO (Journal of Experimental Orthopaedics).

Hans Van Eetvelde van de vakgroep Toegepaste Wiskunde, Informatica en Statistiek kreeg deze prijs als eerste auteur van het artikel “Machine learning methods in sport injury prediction and prevention: a systematic review”.

De paper geeft een overzicht van het gebruik van 'machine learning' methoden om blessures te voorspellen en te voorkomen. De belangrijkste conclusies zijn dat machine learning methoden nuttig kunnen zijn voor het opsporen van atleten met een hoog risico op blessures en voor het bepalen van de belangrijkste risicofactoren, maar ook dat deze methoden nog niet altijd correct gebruikt worden en dat er meer werk zou gemaakt moeten worden van een correcte interpretatie van deze methoden.

De prijs zal hem op 29/04/2022 uitgereikt worden op het 20ste congres van de European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA).